Bøger / faglitteratur / håndbøger

Urtelykke


Beskrivelse


Urte-håndbog der beskriver 30 planter ud fra egenskaber og særlige kendetegn. Til dem der gerne vil i gang med at samle og anvende helbredende urter fra naturens skatkammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 20. juni 2019

Praktisk håndbog til dem, der gerne vil i gang med at samle og anvende helbredende urter fra naturens skatkammer.

I Danmark findes en lang historie for anvendelse af lægeplanter til lindring af en række dårligdomme. Historien er ved at gå i glemmebogen, men denne bog tager arven op, og gennemgår 30 af de mest tilgængelige og gængse urter med en lang række anvendelsesmuligheder. Her er planter, bær og rødder der kan lindre det meste, fra luft i maven over hedeture til uro. Bogen starter med en række praktiske råd til indsamling, opbevaring og anvendelser i fx omslag, olier, mad og ekstrakter. Herefter beskrives hver af de 30 urter med en lille anekdote, hvorefter beskrivelse, helbredende egenskaber, indsamling og anvendelse gennemgås. Ved hver urt medfølger også et tip til en opskrift på fx fodbade, olier og sirup. Anja Ballegaard er biopat og naturopath.

Bogen er en fin og handy lille sag, der kommer godt om sit emne, med mange praktiske guides. Der er en fin balance i bogen, planterne formidles flot og struktureret. De enkelte planters beskrivelse og præsentation er både praktisk og personlig, og bogen fremstår inspirerende og hyggelig. En bog der sikkert vil kunne overbevise naturmedicinskeptikere og glæde de allerede overbeviste.

I ApotekerhavenUrteapotekeren fokuseres på dyrkningen af lægeplanterne. Urteapotekeren har kort guide og instruks til over 200 planterI Apotekerhaven fokuseres på dyrkningen af lægeplanterne. har kort guide og instruks til over 200 planter.