Bøger / faglitteratur / opskrifter

Urtete fra natur og have


Beskrivelse


Opskrifter på en lang række urteteer af urter som man selv kan samle eller dyrke. Om indsamling, tørring og tilberedning af urter. Desuden om planternes virksomme indholdsstoffer og hvad de gør godt for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 1. okt. 2019

Illustreret opslagsværk om 40 urter fra natur og have, der kan bruges til te.

Morgenfrue, mjødurt eller rødkløver. Der findes et utal af urter i de danske haver og i naturen, der menes at kunne lindre, forebygge eller helbrede diverse skavanker. Indtagelse af urtete er en tradition, vi har overtaget fra munkene, der så det som lægedrikke. Hver urt er præsenteret med tekst og foto. I teksten findes oplysninger om indsamling, tørring, tilberedning og eventuelle virkning. Derudover er der små kulturhistoriske anekdoter, fx er kommen et symbol på venskab, så hvis man drysser kommen i en andens sko, vil den person altid vende tilbage. Anemette Olesen er en kendt og engageret urteformidler, der har udgivet en række bøger om spiselige planter og lægeurter. Hun har desuden været med til at anlægge urtehaven i Den Gamle By i Århus. Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer.

Fint lille opslagsværk med spændende anekdoter. Smukt illustreret.

Af samme forfatter er udkommet en del om urter og lægeplanter men specielt Urtete til daglig glædeKend din urtPukka-te - rens, plej og beskyt din krop og dit sind kan minde om denne. Rikke Goerlich har udgivet en urtebog specielt rettet mod kvinder: Kend din urt og i 2017 udkom et værk om urtete, der følger det holistiske sundhedssystem ayurveda: Pukka-te - rens, plej og beskyt din krop og dit sindAf samme forfatter er udkommet en del om urter og lægeplanter men specielt Urtete til daglig glæde kan minde om denne. Rikke Goerlich har udgivet en urtebog specielt rettet mod kvinder: og i 2017 udkom et værk om urtete, der følger det holistiske sundhedssystem ayurveda: Pukka-te - rens, plej og beskyt din krop og dit sindAf samme forfatter er udkommet en del om urter og lægeplanter men specielt Urtete til daglig glæde kan minde om denne. Rikke Goerlich har udgivet en urtebog specielt rettet mod kvinder: Kend din urt og i 2017 udkom et værk om urtete, der følger det holistiske sundhedssystem ayurveda: .