Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Urtiden stinker


Beskrivelse


Tegneserie. Den 13-årige børnehjemsdreng Mikkel flygter fra børnehjemmet og drager ud i den store verden for at finde sine forældre. Han har netop fået at vide, at de stadig lever. Han farer vild i nogle underjordiske grotter og ender pludselig i en forhistorisk verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2020

af

af

Vera Hollerup

d. 22. jan. 2020

1. bind i en ny, spændende og morsom tegneserie for 10-14 år. Den 13-årige Mikkel skal adopteres fra et børnehjem, men han har hørt, at hans forældre lever, og nu vil han finde dem. Derfor flygter han.

Den 13-årige børnehjemsdreng Mikkel er efter tre mislykkede adoptionsforsøg godt træt af det hele og flygter fra børnehjemmet. Mikkel har hørt, at hans forældre måske stadig er i live, og han vil prøve at finde dem. Børnehjemmets gartner, der i sin tid fandt Mikkel ude skoven, sætter ham på sporet og giver ham kort og kniv med på turen. Mikkel farer vild og ender i et stort underjordisk grottesystem. Han falder i en stor sø og ender på forunderlig vis i en fortidsverden med vilde fortidsdyr og forhistoriske mennesker.

Udmærket album med en fin udtryksfuld streg. Især ansigterne udtrykker personernes sindstemning og tanker. Hovedpersonen Mikkel har meget store øjne og har stor lighed med heltene i diverse manga-bøger. Urtidsjunglen er flot tegnet, og det samme gælder historiens mennesker, plante- og dyreliv. Kommunikationen mellem Mikkel og urtidsfolket overstås ret nemt ved at lade de sidstnævnte tale samme sprog som Mikkel - men uden vokaler. Dette er kun første album, men fortællingen virker lovende. Fængende forside og flot farvelægning.

Emmanuel Roudiers storslåede tegneserieværk Neandertal om nogle af de dominerende fortidsmennesker er for dem, der er blevet interesseret i menneskets fortid.