Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Urværksprinsen


Beskrivelse


Den 16-årige Tessa lever i en londonsk parallelverden i den sidste del af 1800-tallet. Hun forsøger at finde ud af, hvor hendes overnaturlige evner stammer fra. Sammen med nogle venner rejser hun til et gammelt herresæde på egnen Yorkshire og finder ud af, at sandheden er mere overraskende og uhyggelig, end hun lige havde forestillet sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 4. juli 2012

Bogen henvender sig til læsere fra 12 år, især piger. Voksne fantasy-læsere kan også være med. Bogen har en god forside, der tydeligt viser bogens blanding af mystik, magi og romantik samt smukke unge mennesker. Bogen er 2. bind i serien Djævelske mekanismer, og 1. bind er rimeligt efterspurgt. Bogen behøver derfor ingen formidling.

Vi er i Victoria-tidens London, hvor den 16-årige Tessa forsøger at finde oprindelsen til sine paranormale evner i en parallelverden af vampyrer og warlocks. Tessa, den flotte Will og den tilbedende Jem rejser nu ned til et herresæde i Yorkshire. Her opdager Tessa, at sandheden om hendes herkomst er mere overraskende og uhyggelig, end hun havde forestillet sig. Bogen er meget velskrevet og gennemarbejdet på et højt, ambitiøst niveau. Stilen er beskrivende og visuel. Personskildringerne er gode, og læseren kommer især tæt på Tessas følelser og tanker. Hvert kapitel indledes med et citat fra klassiske værker af bl. a. Shakespeare, Lord Tennyson og Charlotte Bronté. Bagest i bogen gør forfatteren rede for, hvordan hun har brugt nogle af de londonske lokaliteter.

Læserne af denne bog skal udover seriens 1. bind også stifte bekendtskab med serien Dødens instrumenter af samme forfatter. Den foregår også i samme univers. Til samme målgruppe anbefales også Tusmørke-serien af Stephenie Meyer.

Det er en meget velskrevet og fascinerende fantasybog med et originalt og fantasifuldt plot, der helt sikkert vil fænge hos piger fra 12 år og opefter.