Bøger / faglitteratur til børn

USA. Bind 2 : Hverdag


Beskrivelse


Om USA's samfundsforhold, geografi, historie og politik som forklares relateret til danske forhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2012

af

af

Per Månson

d. 16. aug. 2012

Primært et undervisningssæt for folkeskolens ældste klasser, men også anvendelige til et hurtigt overblik over supermagtens historie, geografi, politik og hverdagsliv.

Skovmand, der står for første og tredje bind er mangeårig forfatter af fagbøger, mens Anne Weimar, der er journalist og har boet fem år i Virginia, bogdebuterer. Det er tre letlæste bind, der kommer godt rundt om emnerne, selv om især Skovmand er lige lovlig pædagogisk, når han henvender sig direkte til sine unge læsere. Begge forfattere er gode til hele tiden at relatere til danske forhold for at fremme forståelsen. Bøgerne har ikke det sædvanlige undervisningspræg med faktabokse, tabeller og opgaver, og de er gennemillustreret af hovedsageligt relevante fotos. En manglende korrektur er enkelte steder graverende, som når attentatet på World Trade Center sættes til 2011.

Der findes mange gode og grundige indføringer i USA, bl.a. Erling Bjøls mange gange opdaterede USA-historier, men der er ikke en så aktuel lettilgængelig fremstilling, som disse tre bind har.

Et lettilgængeligt, men sobert og velskrevet værk, der er helt op to date til og med sommeren 2012.