Bøger / faglitteratur til børn

USA


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2017

af

af

Inge Lykke

d. 10. juli 2017

Ny bog om USA i serien "Jeg læser. Folk og lande". USA betyder Amerikas forenede stater. Det er det fjerde største land i verden. Man taler engelsk i USA. I USA er der 50 stater, der alle virker som et land for sig. Til 9-11-årige.

I bogens indledning vises USA på et verdenskort, og efterfølgende er et kort kun over USA, hvor vi kan se alle 50 stater. Hvert emne i bogen beskrives på et dobbeltopslag, hvor baggrunden er et farvefoto. Teksten står i faktabokse på den ene side af opslaget. Opslagene handler om USAs flag, Det Hvide Hus, Bill Gates, sport, natur og skyskrabere. Historisk er der tilbageblik på indianerne og månelandingen. Jazz, blues, hiphop og firmaer som Facebook, McDonalds og Coca-Cola stammer fra USA. Bogen har lix 19.

Fin lille faglig frilæsningsbog til børn på 9-11 år, som måske allerede kender lidt til de emner, der berøres. De får så lidt mere viden om emnerne og bliver samtidig klar over, at USA er et indflydelsesrigt land. Lækre farvefotos hele bogen igennem.

Fra 2008 findes fra Geografforlaget Jeg læser om USAUSA, og fra 2010 findes i serien "De små fagbøger" USA. Der er god brug for en ny bog om USAFra 2008 findes fra Geografforlaget Jeg læser om , og fra 2010 findes i serien "De små fagbøger" . Der er god brug for en ny bog om .