Bøger / faglitteratur til børn

USA


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2010

af

af

Marianne Andreasen

d. 26. apr. 2010

Denne nye titel i serien De små fagbøger er som de øvrige målrettet 2.-5. klasse. Ældre elever med læsevanskeligheder og tosprogede børn kan ligeledes få stor fornøjelse af serien, der er oplagt til fagligt læsekursus eller bare almindelig information og lystlæsning. Serien kræver ingen formidling. Opgaver til faglig læsning kan hentes på seriens hjemmeside.

Denne informative bog giver et godt overordnet indblik i USA. Naturligvis kan et så stort område kun blive omtalt i udvidede overskrifter. Introduktionen fortæller om de 50 stater, deres funktioner og indbyggerne, indvandring fra hele verden, den sorte befolknings baggrund og "den amerikanske drøm". Et par af de større byer bliver beskrevet samt naturens mangfoldighed i det kolossale land. Familiens og religionens betydning samt uddannelse og fritid behandles ligeledes. Sidst hører vi om USAs̀ stilling i verden. En faktaside, stikord og litteratur- og webhenvisninger slutter bogen. Den er rigt illustreret med flotte fotos, og billeder og tekst understøtter hinanden på allerbedste vis.

Der findes en del litteratur om USA, men ikke meget for denne aldersgruppe. Geografforlagets serie Jeg læser om lande med samme målgruppe har en titel om USA.

Det er en bog, der nok skal vække interesse hos målgruppen, der jo også i deres dagligdag er påvirkede af USA. Den vil blive lånt ud på både skole- og børnebibliotek. Den er letlæst, forståelig og kommer godt rundt om emnet trods den begrænsede plads.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 5 (2010)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 63, nr. 5 (2010)