Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Usain Bolt : verdens hurtigste mand!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. nov. 2013

Forlagsserien Jeg læser er en serie letlæste fagbøger for begynderlæsere, der er godt i gang med den første selvstændige læsning. Denne bog i serien er på lix 15 og fortæller om verdens hurtigste mand Usain Bolt. Bogen opfylder kravene til en fagbog og er velegnet til faglige læsekurser og emneopgaver i indskolingen.

Bogen er skrevet i seriens velkendte stil, hvor alle kapitler er på to sider, som overvejende består af billeder og en kort grundtekst sat i overskuelige afsnit. Grundteksten suppleres med faktabokse, kortmateriale og diagrammer og afslutningsvis findes et stikordsregister samt inspiration til videre fordybelse. Bogen giver et udmærket, letlæst, indblik i sprinteren Usain Bolts liv og evner, som dog til tider bliver lidt poppet. Men det er ikke noget målgruppen bemærker. Bogens forside fanger målgruppens interesse ved første øjekast, så den skal nok blive flittigt udlånt af sportsinteresserede drenge og piger.

Vil man læse mere om Usain Bolt, kan man læse Alt om Usain Bolt, 2012, som dog er sværere at læse. Vil man læse lette fagbøger om andre sportsstjerner, findes der flere titler i denne forlagsserie samt i serien Første fakta.

Udmærket letlæst fagbog om Usain Bolt. Bogen opfylder kravene til en fagbog og er velegnet til faglige læsekurser og emneopgaver i indskolingen.