Bøger / faglitteratur til børn / billedværker

Utrolige optiske illusioner


Beskrivelse


Samling af billeder, der kan opfattes på flere måder, Eschers billeder (umulige billeder), eller billeder, der bevæger sig, roterer eller ser skæve ud uden at være det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2013

af

af

Christine Christensen

d. 31. juli 2013

En bladrebog til nysgerrige drenge og piger, der vil overraskes af optiske illusioner og tricks. Selvlæsning fra ca. 11 år, billedlæsning fra 6 år.

Bogen Utrolige optiske illusioner indeholder en mængde "synsbedrag", der vildleder det menneskelige øje på den ene eller anden måde. Det er billeder, der kan opfattes på flere måder, billeder der får øjet til at se noget, som ved nærmere kontrol viser sig at være forkert, Eschers billeder (umulige billeder), eller billeder, som bevæger sig, roterer eller ser skæve ud uden at være det. Nogle af billederne er lette at gå til, andre kræver, ligesom de gamle 3D-billeder, at man spores ind på teknikken for at opnå den ønskede effekt. Bogen er farvestrålende med et lidt rodet layout. Kan bruges til hurtig underholdning i frikvarteret eller ved sengetid.

Bogen er i samme kategori som bøger med 3D-billeder, stereogrammer og matematisk-geometriske gåder. Bogen minder en del om Fantastiske visuelle illusioner og Fantastiske synsbedrag fra 2007, hvor Al Seckels Visuelle illusioner og Flere visuelle illusioner udelukkende indeholder optiske illusioner.

En farvestrålende bladrebog, der kan bruges til en kortvarig hyggestund. En lidt overfladisk blanding af sjove og ligegyldige billeder og illustrationer, der sætter det menneskelige øje på prøve.Informationer og udgaver