Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Utzons univers : byg, tegn & lær


Beskrivelse


Gennem 16 værker fortælles om Jørn Utzons (1918-2008) arbejde og inspirationskilder, samtidig med at de introducerer arkitekturens grundlæggende fagtermer og redskaber. Med bygge- og tegneopgaver for børn og voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 14. nov. 2017

En introduktion til arkitekturens verden gennem fortællingen om Jørn Utzons liv og virke. For arkitekturinteresserede unge fra ca. 14 år og voksne. Også velegnet til undervisningsbrug i folke- og billedskoleregi.

I 2018 ville den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon være fyldt 100 år og med denne bog introduceres hans univers til store børn og voksne. Bogen indeholder en kort gennemgang af Utzons liv og arkitektoniske bedrifter, og derefter 16 udvalgte projekter, der hver især formidler Utzons arkitektoniske stil. Utzons virke var præget af en åbenhed over for nye, tilsyneladende umulige idéer, nysgerrighed og et ønske om at udforske og eksperimentere, det appellerer til børn, fordi den minder om deres tilgang til verden.

En layout-mæssigt flot og gennemarbejdet bog, der fint formidler fortællingen om en af vores største arkitekter og glæden ved arkitektur gennem kreativitet og leg. Der er dog virkelig meget tekst i bogen, og med sit voksne sprog og høje niveau henvender den sig umiddelbart mest til lærere eller undervisere på fx museer eller billedskoler.

Arkitektens værktøjskasse - grundformerneBørn, rum, formByg, tegn & lær med alverdens arkitekter handler om de tre grundformer. Børn, rum, form henvender sig til lærere og andre, som vil arbejde med arkitektur. Denne bog minder mest om Byg, tegn & lær med alverdens arkitekter, af samme forfattereArkitektens værktøjskasse - grundformerne handler om de tre grundformer. henvender sig til lærere og andre, som vil arbejde med arkitektur. Denne bog minder mest om Byg, tegn & lær med alverdens arkitekter, af samme forfattereArkitektens værktøjskasse - grundformerne handler om de tre grundformer. Børn, rum, form henvender sig til lærere og andre, som vil arbejde med arkitektur. Denne bog minder mest om , af samme forfattere.