Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Uvenner for evigt!


Beskrivelse


Der er filmuge på skolen, og de skal lære at filme. Da Laura er efter Rose igen, forsøger Klara at hjælpe, men tingene udvikler sig ikke helt, som Rose havde forestillet sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2018

af

af

Henriette Olesen

d. 15. juni 2018

Er du også kommet til at såre en veninde virkelig meget, selvom du egentlig prøvede at hjælpe? "Uvenner for evigt!" er den 18. bog i serien "K for Klara". Serien henvender sig til piger i alderen 9 år, men også ældre læsere vil hygge sig med bøgerne om Klara.

Klara, Julie og Rose glæder sig, for i denne uge skal de have filmuge på skolen. De skal arbejde i grupper på tværs af klasse, og alle er spændt på, hvem de kommer til at arbejde sammen med. Da Rose ser, at hun er kommet i gruppe med Laura, bliver hun ked af det. Laura har nemlig engang beskyldt Rose for at have stjålet hendes øreringe. Der går ikke lang tid, før Laura igen er efter Rose, og tingene udvikler sig hurtigt til mobning. Klara vil hjælpe sin veninde, men det er ikke let at vide, hvad man skal gøre. Bogen er sat med stor skrift med enkelte sort/hvide illustrationer. Lix omkring 15.

Serien om Klara tiltaler mange piger. Den er realistisk og har et godt sprog. De problemer Klara må forholde sig til, er problemer som mange piger kan identificere sig med. Temaet i denne bog kredser igen om sociale medier, og om hvor hurtigt man kan komme til at såre hinanden, selvom det ikke er meningen.

Der findes utallige rigtig gode pigeserier. Denne kan sammenlignes med Anemone - det store ønskeRose og veninderne og serien om Rose og veninderneDer findes utallige rigtig gode pigeserier. Denne kan sammenlignes med Anemone - det store ønske og serien om .