Bøger / faglitteratur

Våben : våben og rustninger gennem tiderne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kresten Søe Christensen

2008

Til alle våbeninteresserede.

Bogen gennemgår i oversigt hele det arsenal af håndvåben, der har været brugt i kamp og krig på slagmarken, fra de første primitive knive, økser og spyd af sten til vore dages avancerede skydevåben. Vægten ligger på den vestlige verden. Men værket omhandler derudover Østens, Sydamerikas og Afrikas våben og de krigere, som har benyttet dem fra den græske hoplit til den amerikanske flådes SEAL. Der medtages også jagtvåben og især en righoldig redegørelse for rustninger og anden kropspansring - fra de første bronzehjelme, romernes og vikingernes brynjer og panser over middelalderens pladerustninger til vore dages kevlarhjelme. Layoutet er i den velkendte indbydende Dorling Kindersley stil, hvor over et tusinde farvefotografier illustrerer våbnenes historie med hvert enkelt våben beskrevet med vigtigste egenskaber og relevante data. De forskellige våbentyper er opstillet i oversigtsafsnit - ofte kombineret med redegørelse for krigsførelsen og relevante rammeoplysnnger fx samspillet mellem udviklingen i våben og rustninger.

Våbeninteressen er generelt ofte centreret om skydevåben fra 1900-tallet til i dag. På dette område er Chant Håndvåben 2005 mere uddybende. Tilsammen giver de to værker hele området omfattende fyldestgørende dækning og erstatter de fleste ældre værker.

Et særdeles indbydende, omfattende, velfunderet og lettilgængeligt allround værk, som vil kunne dække det populære emne på glimrende vis i de fleste biblioteksstørrelser.


Sløjd

2008, nr. 3

af

af

PBF

2008, nr. 3