Bøger / skønlitteratur / roman

Våbenskjold


Beskrivelse


Krimi. Kriminalreporteren Henning Juul prøver stadig at opklare sønnens død, mens hans ekskone Nora Klemetsen leder efter en forsvunden tidligere studieveninde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2014

af

af

Per Månson

d. 1. okt. 2014

For alle elskere af gode, nordiske krimier og naturligvis læsere af de første tre bind i serien. Forsiden signalerer helt klar Enger-krimi.

Norske Enger debuterede i 2010 med Skindød - starten på en serie om kriminalreporteren Henning Juul. Hennings ekskone, Nora Klemetsen, bliver kontaktet af en mand, hvis kone, der er Noras tidligere studieveninde, er forsvundet spoløst. Hun gav ham besked på, at hun skulle på rekrationsophold i Italien, men tog aldrig afsted. Henning arbejder stadig på at opklare, hvem der var ansvarlig for deres fælles søns død, og det bringer ham i farlig nærkontakt med barske miljøer. Enger skriver bedre og bedre og spændingskurven er konstant høj. Der er mange historier flettet sammen, uden det går ud over overskueligheden. Oprindelig havde Enger planlagt 6 bind, men mener nu at kunne afslutte næste gang.

Enger er i stil med fx Nesbø - ikke helt det niveau, men stadig glimrende. Serien skal helst læses i sammenhæng, da den gennemgående opklaring er en stor del.

Endnu en fremragende norsk krimiserie med en gennemgående opklaring.


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 1. nov. 2014