Bøger / faglitteratur

Vacciner : sandhed, løgn og kontroverser


Beskrivelse


Om videnskaben bag gængse vacciner, deres virkning og mulige skadevirkninger, og om den forbundne vejledning og vildledning. Med fokus på mæslinger, influenza og HPV, og diskussion af børnevaccinationsprogrammerne, andre vacciner samt om obligatoriske vaccinationer kan forsvares.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. jan. 2020

Skal mit barn vaccineres? Skal jeg? Læs om videnskaben bag gængse vacciner, deres virkning og mulige skadevirkninger, og om den forbundne vejledning og vildledning. Der er især fokus på vacciner mod mæslinger, HPV-virus og influenza. For sundhedsvidenskabeligt interesserede læsere.

Forfatteren er læge og forsker og har med kontroversielle synspunkter flere gange bragt sig i unåde blandt kolleger. Han plæderer for, at videnskabelige resultater funderes på tilstrækkeligt forskningsmateriale og kritiserer visse undersøgelser. Han gør også opmærksom på etiske aspekter, politiske/økonomiske interesser og forskelle i de enkelte landes anbefalinger. Budskabet er, at vaccinationer redder liv, men i nogle tilfælde bør man også foretage individuelle vurderinger.

Interessant læsning, der både besvarer og rejser spørgsmål. Bogen er fyldt med viden og referencer, men virker også noget springende. Skrivestilen er både personlig, saglig og polemisk. Nogle gange bliver den saglige fremstilling måske en smule sløret af de personlige holdninger. Det øger underholdningsværdien. Men man bør være opmærksom på, at bogen altså både kan læses som videnskabelig fremstilling og debatbog.

ImmunitetVaccinationer fra 2019 giver et nuanceret forældresyn på videnskab og vaccinationsskepsis. De officielle anbefalinger findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: VaccinationerImmunitet fra 2019 giver et nuanceret forældresyn på videnskab og vaccinationsskepsis. De officielle anbefalinger findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: .


Ugeskrift for læger [online]

d. 13. apr. 2020

af

af

Peter Skinhøj

d. 13. apr. 2020


Politiken

d. 15. feb. 2020

af

af

Jens Lundgren (f. 1960)

d. 15. feb. 2020