Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Vadehavet


Beskrivelse


Gennem helsides fotos og kortfattet faktuel tekst beskrives Vadehavet: bl.a. de forskellige øer samt dyre- og planteliv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2011

af

af

Hans-Christian Uth

d. 15. aug. 2011

En bog til den allerførste faglige læsning i 7-9 års alderen. Selvlæsning vanskeliggøres på grund af manglende forklaringer og billedtekster.

Bogen beskriver meget kortfattet vadehavets placering og karakter, herunder lidt om plante-, dyre- og menneskeliv. Hvert opslag rummer fire til syv linjers brødtekst, et antal farvefotos og ind imellem et kort eller en tegning. Teksten rummer nogle steder begreber, som vil være ukendte for læseren. På et opslag vanskeliggøres læsningen, fordi teksten er sat med hvide typer på lys baggrund. Illustrationerne er ikke altid velvalgte i relation til teksten, ligesom forsidefotoet ikke er velvalgt og overbelyst. En sætning som: "Det er hyggeligt at bo i de lave huse" hører ikke hjemme i en fagbog. Bogens bagsidetekst henvender sig ikke til målgruppen, men er forlagets rosende omtale til den voksne formidler.

Tredje titel i forlagsserien Danmark rundt, hvori tidligere er udkommet Råbjerg Mile og Stevns Klint. For målgruppen findes ikke andre bøger om emnet.

En ikke helt vellykket fagbog til den første læsning.