Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Væddermændenes nat


Beskrivelse


Fantasy. I kongeriget Agamore ligger den lille herregård Ravnehøj. Her lever sir Alfrik fredeligt med sine tre unge sønner, indtil fortiden indhenter ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 17. sep. 2018

I det gamle kongerige Agamore ligger den beskedne herregård Ravnehøj, hvis beboere bliver hvirvlet ind i en blodig magtkamp. Spændende middelalderfantasy for unge og voksne.

På den lille herregård Ravnehøj lever Sir Alfrik med sine tre unge sønner og tjenestefolk. Men freden varer ikke ved, for Sir Alfrik har en gammel fjende, og det får store konsekvenser for både ham selv og hans sønner. Uvenskab blusser op, en mystisk gæst opsøger gården, og et ungt par myrdes brutalt. Inden sønnerne Rodrik, Cedrik og Stormfrik ser sig om, er deres liv forandret for altid. Bogen er skrevet af en debutant og er første del i en planlagt serie på fem bind.

En spændende historie, som også bruger god tid på at lade fortællingen folde sig ud med beskrivelser af det middelalderlige miljø og liv. Persongalleriet er stort og bredt og har særligt fokus på de tre unge mænd med hver deres interessante personligheder og evner. Hen mod slutningen tager handlingen effektivt fart og bliver mere rå og brutal. Bogens intrige er ikke helt klar, men det afsløres der forhåbentligt mere om i de kommende bind.

Bogen kan finde sine læsere blandt fans af serier som Snigmorderens lærlingDen halve kongeKampen om tronen, Den halve konge og Kampen om tronen uden dog helt at være i samme liga som disseBogen kan finde sine læsere blandt fans af serier som Snigmorderens lærling, og Kampen om tronen uden dog helt at være i samme liga som disseBogen kan finde sine læsere blandt fans af serier som Snigmorderens lærling, Den halve konge og uden dog helt at være i samme liga som disse.


litteratursiden.dk

d. 28. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 28. dec. 2019

Mørk og spændende første bind af ny lovende fantasy-serie for voksne. Det er slet ikke til at forstå, at det er en debutroman. ’Væddermændenes nat’ er en af de bedste danske fantasybøger for voksne, j...