Bøger / faglitteratur / essays

Vækstøkonomi på vildspor


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2019

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 12. feb. 2019

De seneste 30 år har Jesper Jespersen fulgt samfundsøkonomien og ikke været bange for at råbe op, når han anede uheldige tendenser. Til interesserede i samfundsøkonomi.

Hvis der er noget, der er svært at spå om, er det fremtiden. Alligevel forsøger økonomer, politikere og embedsmænd ofte at sætte tal på, hvordan det går i fremtiden. Når de modeller er kommet til kort eller har regnet forkert, har økonom Jesper Jespersen ofte været ude og give sit syn på, hvordan den neoklassiske model, der ofte bruges, har sine svagheder. I denne bog er der samlet tekster fra Jespersens hånd, der sætter spørgsmålstegn ved den vækst, der ofte sætter dagsordenen. Jespersen pointerer, at foruden væksten bør man også se på velfærd, arbejdsløshed, ulighed, klima og miljø. Alle teksterne har været udgivet før.

Jespersens pointer er velbegrundede og bygger på specielt J.M. Keynes arbejde. Teksterne er ret akademiske, og man skal være inde i samfundsøkonomi for at forstå de lange linjer.

Bogen minder om andre bøger, der både analyser og debatterer vores samfund, som fx Har velfærdssamfundet en fremtid?Konkurrencestaten og dens kritikereDen sociale og innovative velfærdsstat, Konkurrencestaten og dens kritikere og Den sociale og innovative velfærdsstatBogen minder om andre bøger, der både analyser og debatterer vores samfund, som fx Har velfærdssamfundet en fremtid?, og Den sociale og innovative velfærdsstatBogen minder om andre bøger, der både analyser og debatterer vores samfund, som fx Har velfærdssamfundet en fremtid?, Konkurrencestaten og dens kritikere og .


Politiken

d. 16. mar. 2019

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 16. mar. 2019


Information

d. 1. mar. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 1. mar. 2019


Social kritik

Årg. 31, nr. 158 (2019)

af

af

Knud Vilby

Årg. 31, nr. 158 (2019)