Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vær beredt


Beskrivelse


Hvem har mon stjålet uniformerne i spejderhytten? Benjamin, My, Christian og måske Parly forsøger at finde løsningen ved at bruge rigtig detektivlist.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. juni 2013

Den 5. bog i serien om de tre brødre og deres mystiske ven, er også en sjov bog for målgruppen; drenge mellem 8 og 10 år til oplæsning, og selvlæsning fra 9-10 år.

Forsiden viser noget morsomt og et krimi lignende indhold, og titlen antyder noget med spejdere, og det passer alt sammen fint i forhold til indholdet. Uniformer er forsvundet fra spejderhytten, og Benjamin mistænker med det samme seriens skurke; Billen og hans bande, men det er nok alligevel ikke dem. De kan slet ikke passe uniformerne, men nogle falske blå spejdere er ude at samle penge ind. Ved list afslører de 3 måske 4 detektiver, sagens rette sammenhæng, at det er Billebandens små brødre, der er blevet truet til at gå med uniformerne og samle ind. Plottet er enkelt og effektivt, og historien fortælles via megen dialog, og understøttes fint af de sort/hvide humoristiske stregtegninger. Det er også en sjov historie om nogle børn, og deres kammerater. Benjamin er historiens jeg-fortæller, og han er venner med pigen, My, som også hjælper med løsningen af det lille mysterium.

Her anes Bjarne Reuter lidt i den litterære baggrund og den friske skrivestil og humor kendes fx også fra Glen Ringtved og Morten Dürr.

Det er en skæg historie med et lille stænk krimi, og det er også historien om tre brødre og deres venner og uvenner i en hverdagslignende scenografi. Alt i alt et vellykket 5. bind i serien til målgruppen.