Bøger / skønlitteratur / roman

Værd at dø for


Beskrivelse


Ex-militærmanden Jack Reacher ankommer til en lille by i staten Nebraska i USA. Her hersker familien Duncan med hård hånd og snart må Reacher kæmpe for sit liv, mens han prøver at afdække, hvorfor en pige forsvandt mange år tidligere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2016

af

af

Michael Olsen

d. 9. feb. 2016

Er du til spænding, mysterier og historier, der jævnligt eksploderer i brutal vold? Så er der ingen vej uden om "Værd at dø for" i serien om den tidligere militærmand Jack Reacher.

Jack Reacher blaffer igennem USA og ankommer til en by i farmerstaten Nebraska. En by, hvor en familien Duncan hersker med hård hånd og de øvrige lokale beboere for længe siden har underkastet sig. Men ved et tilfælde lægger Reacher sig ud med Duncan-familien, og det afslører en gammel tragedie om et barn, der forsvandt sporløst. Reacher får nok at se til, da han beslutter sig for at undersøge, hvad der skete med pigen og må selv kæmpe med livet og førligheden som indsats.

Som i en western kommer den fremmede til byen, og i en blanding af støvet americana og pludselig ekstrem vold får læseren her serveret en eminent spændende historie, der er meget svær at lægge fra sig. Teksten er detaljemættet på en måde, der er med til at fastholde spændingen, og humoren er kynisk. "Værd at dø for" er en del af en serie, men man kan uden problemer godt begynde her og så gå videre med de næste i serien.

Læsere af Lee Childs Jack Reacher-figur vil også kunne hygge sig med Michael Connellys krimier samt Robert Ludlums bøger om agenten Jason Bourne i serien begyndende med Manden uden navn.


litteratursiden.dk

d. 2. mar. 2016

af

af

Jan Michael Johansen

d. 2. mar. 2016

Lee Child har som altid et godt greb i både læser og historie fra første side. Det er som at se en Hollywoodfilm. Den tidligere militærpolitimand og nuværende vandringsmand Jack Reacher slentrer ved t...