Bøger / faglitteratur / biografier

Værsgo : den ultimative guide til Kim Larsens plader


Beskrivelse


Gennemgang af samtlige plader Kim Larsen (1945-2018) nåede at lave. Lige fra de første singler med Gasolin til hans posthumt udgive soloplade. Med sideblik til sjældne og endda uudgivne numre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. nov. 2019

Kim Larsen-fans og musikinteresserede kan i denne guide, som gennemgår alle Larsens plader, få inspiration til at lytte til både de kendte og de mere ukendte sange.

Søren E. Jensen og Klaus Lynggaard fortæller i forordet, at deres motivation til bogen kommer af det faktum, at kun 10-15 af Larsens helt store sange, fx "Kvinde min" og "Jutlandia", bliver spillet og hørt ud af et bagkatalog på mere end 500 sange. Det vil de råde bod på med denne retrospektive, kronologiske og kommenterede guide til alle pladeudgivelserne. Vi starter i 1971, da Gasolin med Kim Larsen som rytmeguitarist og forsanger sætter fut i festen med pladen som hed "Gasolin". Herfra er fx den velkendte sang "Langebro", men også fx "Lille Henry" og "Laphophora Williamsii". Spoler vi frem til Gasolins sidste skive, "Gør det noget" fra 1977, er én af de sjældne sange fx "December i New York". Herefter går det løs med Larsens solokarriere. Alle udgivelser er med. Fra starten i 1979 med "231045-0637", til "Midt om natten" fra 1983, "Kim Larsen & Kjukken" fra 1996, frem til sidste udgivelse, mens Kim stadig synger på denne Jord: "Øst for Vesterled". Sidst i bogen har de to forfattere lavet en personlig top-10 over Larsen-skiver.

Imponerende, underholdende og nostalgisk gennemgang af Larsens uforglemmelige sangskat. Som Larsen selv skrev det: "Min tid den er forbi, forbi. Men jeg er her endnu.".

En anden bog er Kim Larsen - et livs sange.


Kristeligt dagblad

d. 14. dec. 2019

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 14. dec. 2019