Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Vævestrik : flerfarvestrik med en farve ad gangen


Beskrivelse


21 forskelliige vævestrikmønstre samt 7 vævestrikopskrifter - bl.a hue, vanter og tasker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 30. jan. 2014

Bogen henvender sig til den erfarne strikker, der gerne vil finde inspiration til mønstre til flerfarvestrik indenfor vævestrik, og som har mod på og erfaring med at lave sine egne designs eller at sætte andre mønstre ind i allerede eksisterende designs.

Bogen indeholder primært strikkeprøver på 21 mønstre med vævestrik i flere farver såsom plaidtern, bølger, mæander og stjernetweed. Ved hver strikkeprøve angives opskriften på det antal pinde, der skal til for at mønstret fremkommer en gang, og opskriften er illustreret med 2 fotos af prøven i forskellige farvekombinationer. Efter strikkeprøverne følger 6 opskrifter på fx hue og vanter samt en opskrift på, hvordan man kan give en gammel striktrøje nyt liv med kanter og manchetter. Bogen afsluttes med et afsnit om, hvordan man strikker mønstrene rundt, og bogen indeholder desuden en liste over forkortelser.

Vibeke Bro har udgivet Lad masken falde : inspiration vævestrik, 2013, og i Masker & mønstre : inspiration til strik, 2011 af Paulette Adam og Lisbeth Tolstrup findes et afsnit om vævestrik. Desuden er der Bente Rønbergs Vævestrik med variation, 2005.

En bog til inspiration for de mange erfarne strikkere, som søger nye udfordringer.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 3 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 3 (2014)