Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vaffelhjerte


Beskrivelse


Theo og Lena er naboer og bedste-venner. De går også i samme klasse og så er de sprængfyldte med gode ideer, der ikke altid er lige smarte, men de får da gravet alle radioer inkl. stereoanlæg ned i en leg om 2. verdenskrig. De får oprettet et hesteplejehjem, de forvandler Theos onkels båd til Noahs ark med både insekter og 4-benede dyr og spiser masser af faster-farmors vafler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 30. maj 2012

Oplæsningsbog med hyldest til venskabet, de små og store følelser i et barneunivers set gennem den 9-årige Theo, men historien har også hans bedste ven, nabo og "med-krudtugle" Lena, som omdrejningspunkt. Fra 6 år.

Den norske forfatter fik sit gennembrud i 2009 med den prisbelønnede Tonje Glimmerdal, der udkom på dansk i 2011. Vaffelhjerte er hendes debut på norsk (2005). Det er den gode fortælling om det dejlige barneliv når det er bedst. Theo og Lena er naboer og bedste venner. De går i samme klasse i en lille norsk by og så er de fyldt med gode ideer, der ikke altid er lige smarte, men de får da gravet alle radioer, inkl. stereoanlæg, ned i en leg om 2. verdenskrig. De får oprettet et hesteplejehjem, de forvandler Theos onkels båd til Noahs ark med både insekter og firbenede dyr. Midt i alle skarnsstreger får Parr sneget flere af de mere alvorlige sider ind om livet og døden, om savn og venskab hos både børn og voksne. Alt sammen fortalt med varme af forfatteren som også giver alle sine personer stor troværdighed, og så er der faster-farmors vafler. Det er dejligt, at den nordiske tradition for handlekraftige 9-årige lever i bedste velgående. Bogen har s/h tegninger i en noget løs streg.

Tonen og persongalleriet ligger i den "lindgrenske" tradition, og det er som en opdateret Bulderby fortælling iblandet lidt Pippi og Emil.

Vaffelhjerte: Til alle som ønsker en rigtig god læseoplevelse med både humor og alvor. En hyldest til venskabet og fantasien.