Bøger / skønlitteratur til børn / sagn

Vaiana


Beskrivelse


Billedbog. Vaiana lever et trygt liv på Motunui, hvor hun en dag skal være høvding. Da en stor fare truer øen, drager Vaiana modig og eventyrlysten af sted, for at skaffe havgudindens stjålne sten tilbage, og genoprette naturens orden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 13. mar. 2017

Inspireret af Disneys animationsfilm "Vaiana", kan du nu læse historien som billedbog. For 4-8-årige fans af filmen.

"Vaiana" er historien om pigen Vaiana, der lever et trygt liv på Motunui, hvor hun en dag skal være høvding. Vaiana har altid længtes efter at komme ud på havet, men det er forbudt for hendes folk. Da en stor fare truer øen og naturens orden, drager Vaiana modig og eventyrlysten af sted for at skaffe havgudindens stjålne sten tilbage. Det bliver starten på en eventyrlig rejse.

Animationsfilmen "Vaiana" er blevet til et kort eventyr på baggrund af filmen. Teksten refererer handlingen i filmen, og historien fremstår fragmenteret, da den er væsentligt forkortet i forhold til filmen. Bogen er illustreret med farverige og flotte billeder fra filmen, som vil vække genkendelse hos børn, der har set den. Bogens forside er holografisk og virker tillokkende og magisk.

Bogen VaianaKlokkeblomst og legenden om ønskedyretFrostVaiana er næsten magen til, men den har mere af historien med, og flere billeder fra filmen. Bogen ligner de andre fra serien "Magisk historie", fx Klokkeblomst og legenden om ønskedyret og Frost (Magisk historie) Bogen Vaiana er næsten magen til, men den har mere af historien med, og flere billeder fra filmen. Bogen ligner de andre fra serien "Magisk historie", fx og Frost (Magisk historie) VaianaBogen Vaiana er næsten magen til, men den har mere af historien med, og flere billeder fra filmen. Bogen ligner de andre fra serien "Magisk historie", fx Klokkeblomst og legenden om ønskedyret og (Magisk historie) VaianaBogen er næsten magen til, men den har mere af historien med, og flere billeder fra filmen. Bogen ligner de andre fra serien "Magisk historie", fx Klokkeblomst og legenden om ønskedyret og Frost (Magisk historie) .


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 13. mar. 2017

Nu kan du læse de to Disney/Pixar-film, "Vaiana" og "Find Dory", som billedbøger. For 4-8-årige fans af filmene.

"Find Dory" er historien om den glemsomme kirurgfisk Dory, der er blevet væk fra sine forældre og nu bor hos Nemo (fra "Find Nemo") og hans far Marlin. Pludselig kan hun huske nogle ting, der fører hende på sporet af sin familie, og hun begiver sig ud på en mission for at finde dem. "Vaiana" er historien om pigen Vaiana, der lever et trygt liv på Motunui, hvor hun en dag skal være høvding. En stor fare truer øen og naturens orden, og Vaiana drager modigt afsted for at skaffe havgudindens stjålne sten tilbage. Det bliver starten på en eventyrlig rejse.

Klassiske historier, der er elementært spændende. "Find Dory" handler om at miste og genfinde sin familie, og "Vaiana" om at finde sin egen vej og om naturens vigtige balance. Bøgernes illustrationer er billeder fra filmene, hvilket fungerer godt. Teksten fungerer nogenlunde, men er præget af en handlingsrefererende stil, der ikke flyder optimalt. Bøgerne har flotte forsider, der appellerer til fans af filmene.

Bøgerne ligner mange andre billedbogsudgaver af animationsfilm fra Disney og Pixar, som fx FrostInderst inde og Inderst indeBøgerne ligner mange andre billedbogsudgaver af animationsfilm fra Disney og Pixar, som fx Frost og .