Bøger / faglitteratur / biografier

Valdemar den Store & Knud 6.


Beskrivelse


Om to af det danske kongehus' monarker i middelalderen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 17. mar. 2017

Vil du vide mere om den danske kongerække? Blev Gorm virkelig gammel, hvad er grunden til at Harald fik tilnavnet Blåtand, var Valdemar den store og Valdemar Sejr den samme konge og hvad nummer var Knud? Til læsere der har brug for en hurtig indføring i Danmarkshistorien.

De tre første bøger i serien "Kongerækken", som er baseret på en række populære podcasts af samme navn. Man får de væsentligste historiske fakta om henholdsvis "Gorm den gamle, Harald Blåtand & Svend Tveskæg", "Valdemar den Store & Knud d. 6." og "Valdemar Sejr" serveret med morsomme detaljer og forfatternes refleksioner over historien.

Velskrevne små bøger i et lille format og på under 100 sider. Perfekte hvis man har brug for en hurtig indføring i Danmarks historien. Vil også være velegnede for folkeskolens ældste klasser og muligvis gymnasiet.

Minder om "Kroneserien" fx Christian 8. Bøgerne i "Kongerækken" har dog mindre billeder og mere tekst, ligesom de er mere almenhistoriske i stedet for biografiske som "Kroneserien".


Jyllands-posten

d. 22. mar. 2017

af

af

Henrik Jensen

d. 22. mar. 2017