Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Valentina


Beskrivelse


Science fiction. Grundet klimaforandringer er det meste af kloden blevet ubeboelig. På Øen har Eliten forskanset sig og her lever den forkælede Valentina et beskyttet liv - indtil den dag, hvor hun tager med sine venner ud i ødemarken.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 20. jan. 2015

I en dyster fremtid, hvor store dele af kloden er ødelagt, lever den rige Valentina et priviligeret liv på Fortet, afskærmet fra verdens katastrofer. Det vil en rejse til Ødemarken imidlertid snart ændre. For læsere fra omkring 12 år.

Indlandsisen er smeltet, og det meste af Jorden er enten oversvømmet eller udtørret. På et af de få beboelige landområder, Øen, har Eliten forskanset sig på Fortet; et stærkt bevogtet område, som kun er tilgængelig for de 300 rigeste familier. Eliten kontrollerer den grønne zone, men udenfor - i Ødemarken - hersker anarkiet. Terroristgruppen KFH kæmper mod organisationen Solidaritet, der forsøger at hjælpe de mange illegale flygtninge. Den forkælede jeg-fortæller Valentina lever som præsidentens datter et beskyttet og afskærmet liv i Fortet, indtil hun, provokeret af sine to venner Pippa og Damian, indvilliger i at tage med på en rejse til Ødemarken. Turen bliver langtfra fredelig. Sproget er nutidigt med slang-elementer i denne irske ungdomsbog, der modtog en White Raven i 2013.

Handlingen er spændende og actionpræget, men person- og miljøbeskrivelserne er desværre ofte overfladiske og mangler dybde.

Flere ungdomsbøger, fx Divergent. [Bind] 1 og Den druknede soldat skildrer tilværelsen i et postapokalyptisk samfund. Begge kan anbefalesDivergent. Bind 1 : AfvigerenDen druknede soldatFlere ungdomsbøger, fx Divergent. [Bind] 1 og skildrer tilværelsen i et postapokalyptisk samfund. Begge kan anbefales.


Politiken

d. 20. sep. 2015

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 20. sep. 2015


Politiken

d. 25. nov. 2015

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 25. nov. 2015


Weekendavisen

d. 17. apr. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. apr. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 3 (2015)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 68, nr. 3 (2015)