Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Valget er dit! : den danske valgplakat i 100 år


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Præsentation af udvalgte plakater trykt til danske landstings- og folketingsvalg gennem tiden. Først beskrives plakatkunst gennem tiden og plakaters funktion i den politiske kamp. Herefter er 105 plakater kronologisk gengivet fra perioden 1918 til 2011.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Søren Møller

d. 26. mar. 2015

Kommenteret præsentation af udvalgte plakater trykt til danske landstings- og folketingsvalg gennem tiden. For interesserede i politik, historie, kunst, kommunikation og nostalgi.

Først er der lidt generelt om plakatkunst gennem tiden og plakaters funktion i den politiske kamp. Herefter er kronologisk gengivet 105 plakater fra perioden 1918 til 2011. I udvalget er der plakater fra alle partier, som viser variation i indhold, udformning og i måden, som man har forsøgt at fange vælgere på. Hver plakat er kommenteret med trykkeår, kunstner og dens politiske indhold. Bogens 25 gange 35 cm format giver plads til en god gengivelse af hver plakat, og papir og tryk er i fin kvalitet. De fleste af plakaterne er hentet i Dansk Plakatmuseum i Den gamle by. Litteraturhenvisninger.

Bredt udvalg af danske valgplakater, kyndigt kommenteret, i flot gengivelse.

På dansk findes i forvejen Stem!Et råb fra muren og Et råb fra muren. Den første bringer 18 socialdemokratiske plakater i sort-hvid gengivelse. Den anden bringer i farvetryk mange typer af plakater fra arbejderbevægelsen og dens politiske partier, herunder også nogle få valgplakater. I sammenligning hermed så har den nye bog plakater fra alle danske partierPå dansk findes i forvejen Stem! og . Den første bringer 18 socialdemokratiske plakater i sort-hvid gengivelse. Den anden bringer i farvetryk mange typer af plakater fra arbejderbevægelsen og dens politiske partier, herunder også nogle få valgplakater. I sammenligning hermed så har den nye bog plakater fra alle danske partier.


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 15 (2015)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 15 (2015)