Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Valkyrien


Beskrivelse


Fantasy. Veninderne, Fréa og Ranveig befinder sig i gudernes verden. Her opdager de en mystisk tåge ude over havet, hvor der befinder sig en flåde af uhyggelige ildjætter, der er på vej mod det sidste slag, der ifølge forudsigelsen om Ragnarok vil få Verden til at gå under.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 10. nov. 2016

Her er tredje og sidste bind i den fantastisk spændende dramatiske serie, "Sanddrømmeren". Action og romantik for 12-16-årige, som elsker fantasy og nordisk mytologi.

Den onde gud, Od, sætter gang i sine planer om at overtage magten i Asgård. Fréa og veninden Ranveig opdager en mystisk stillestående dis ude over verdenshavet. De flyver derud, og da de ser ned gennem disen, opdager de, at der under tågen skjuler sig en stor flåde af ondsindede ildjætter fra Muspelheim. Men til deres skræk ser de også skibet Nagifar, der ifølge spådommen om Ragnarok skal sejle til Vigridrsletten med Loke som kaptajn. Her skal det sidste slag stå, der vil medføre Jordens undergang.

En meget velskrevet og dødspændende fantasybog. Et virkeligt godt og interessant bud på, hvordan livet leves i gudernes verden, Asgård, i jætternes verden, Udgård og i dødsriget, Hel. Både mennesker, guder og jætter er fint og dækkende beskrevet. Der bliver nu skruet kraftigt op for spændingen, og bogen munder ud i et hæsblæsende orgie af vild action. En flot og effektfuld slutning på en fremragende fantasyserie med flere overraskelser. Sissan Richardts flotte og indlevede forsider visualiserer på bedste vis bøgernes atmosfære af mytisk drama og skæbnetung virkelighed.

Læsere af denne serie vil også få glæde af Tamora Pierces fantasyserie, "Spiralcirklens Tempel". Den handler også om unge piger, der oplæres til at udnytte deres magiske potentiale.


litteratursiden.dk

d. 8. dec. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 8. dec. 2016

Ragnarok rykker nærmere og Fréas runemagi skal stå sin prøve. Tempofyldt afslutning på serien om sanddrømmeren Fréa. Gid den var dobbelt så lang. ’Valkyrien’ er sidste bind i serien ’Sanddrømmeren’, s...


Weekendavisen

d. 27. jan. 2017

af

af

Emil Blichfeldt

d. 27. jan. 2017