Bøger / skønlitteratur / noveller

Vampyr


Beskrivelse


Gennem 11 noveller får vi 11 forfatteres meget forskellige bud på "ægte" vampyrfortællinger. Twilight-romantikken er erstattet med dyriske drifter, horror, brutal vold, den nådesløse ondskab og masser af blod og splat.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 25. feb. 2013

Novellesamlingen Vampyr henvender sig til læsere af horrorgenren og mere specifikt vampyrfortællinger. Samlingen vil også kunne formidles som et eksempel på den høje kvalitet i moderne dansk genrelitteratur. Ikke for sarte sjæle.

Forfatterne har skrællet den pæne vampyrfernis væk, som Tusmørke-serien skabte. Og tilbage står den brutale ondskab og de blodige fortællinger i 11 meget anderledes udgaver af vampyr-myten. Samlingen er resultatet af en konkurrence på forlaget Kandor. Det, vi læsere præsenteres for, er originale og velskrevne vampyr-fortællinger. Læs mere om konkurrencen her: http://kandor.dk/?p=1149. Nogle af novellerne er bedre end andre, men i det hele taget kan man som genrefan ikke få armene ned, når man ser på samlingens overordnede høje kvalitet i både form og indhold. Den danske genrescene er spækket med talent, og nogle af de bedste forfattere er da også med her: Jonas Wilmann, Teddy Vork, Christian Reslow, Martin Schjönning og Amdi Silvestri. De enkelte noveller afsluttes med forfatternes efterord, hvor de fortæller om deres inspirationskilder og motivationer for at skrive i vampyrgenren, og det skaber en helhed i samlingen.

Det ville være oplagt at læse Bram Stokers Dracula, som flere af forfatterne nævner som inspiration, og ellers kan man dykke ned i nogle gode danske horrorudgivelser som eksempelvis Frygt-filerne, Pandaemonium og Ex.

En overrumplende novellesamling, som giver vampyrgenren nyt blod. Bør stå på alle landets folkebiblioteker.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2013

af

af

Jette Holst

d. 7. apr. 2013

Forlaget Kandor har udskrevet en novellekonkurrence med vampyrnoveller, som sparker vampyren ud af teenagepigens lyserøde værelse og tilbage til horroren med 11 ret forskellige vampyrfortællinger. Min...


Himmelskibet

Nr. 36 (2013)

af

af

Thomas Winther

Nr. 36 (2013)