Bøger / faglitteratur til børn

Vampyrbogen


Beskrivelse


Fakta og spændende historier om vampyrer. Læs hvis du tør!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 1. feb. 2012

En lille letlæst fagbog om vampyrer til børn fra 9 år og til oplæsning for børn fra 7 år. Til brug i fritiden og til frilæsning i indskolingen.

Endnu et bind i serien der også tæller titler, som fx. Englebogen og Græske guder, er som denne også oprindeligt udgivet på svensk. Farven rød præger bogens omslag, der på forsiden er illustreret med en vampyr i let karikeret stil, som minder lidt om skuespilleren Bela Lugosi i rollen som Dracula, 1931. Der er sort/hvide stregtegninger med en vis humoristisk undertone i kul og bly, som også afvæbner det blodige, som historien også indeholder. Illustrationerne fungerer fint som helhed i bogens ramme med den veldisponerede og faktarelaterede tekst. Bogen beskriver og fortæller i 10 kapitler om myten, folketroen og to mulige historiske personer der kan være den østeuropæiske oprindelse til myten, der i dag er verdenskendt og der er en ny og moderniseret type vampyrer i bøger og på film, som fx Twilight-serien, og dette beskrives også fint sammen med den "gamle" type vampyrer i bogens sidste kapitel. Forfatter og illustrator er hver for sig velkendte for flere titler på dansk.

Bogen ligner i udstyr de øvrige bind i serien, som fx Spøgelsesbogen. Hvad angår indholdet har vi også Nils Hartmanns Vampyrer og varulve i serien De små fagbøger der tekstligt er på samme niveau, men med et mere traditionelt fagbogsudseende.

En fin og anvendelig letlæst bog om et populært emne. Bogen kan fint supplere de titler vi har om emnet.