Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrbrylluppet


Beskrivelse


Tvillingerne Ivy og Olivia skal til kongeligt bryllup i Transsylvanien. Olivia savner sin kæreste Jackson, der har travlt med sit filmarbejde. Ivy aflægger besøg på det berømte vampyrakademi Wallachia, hvor hun overvejer at søge ind.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 17. maj 2013

Denne bog henvender sig primært til piger fra 10-13 år. Den fokuserer så meget på specifikke pigeting, at den næppe vil have nogen interesse for drenge. Bogen er tiende bind i en serie og kendes derfor af målgruppen. Den lidt stiliserede, tegnefilmsagtige forside af de to piger i en morsom positur indikerer tydeligt bogens indhold.

Tvillingerne Ivy og Olivia er inviteret til et kongeligt bryllup i Transsylvanien. Olivias kæreste, Jackson har så travlt med sit filmarbejde, at de har aftalt ikke at forstyrre hinanden, mens det står på - meget mod Olivias vilje. På turen til Transsylvanien skal Ivy desuden på et besøg på vampyrakademiet Wallachia, hvor hun overvejer at tilbringe det næste år for at få styr på sine vampyrkræfter. Det er en letlæst og underholdende bog, der anskuer vampyruniverset fra en lysere og mere overfladisk synsvinkel end de fleste vampyrbøger. Stilen er meget præget af ungdommelig sprogbrug, og jargonen rammer meget godt de talemåder og det ordvalg, som unge piger bruger i dag. Vampyrtemaet er relativt underordnet og danner mest en ramme om de aktiviteter og trivialiteter, der er typiske for dagens unge piger.

For samme målgruppe er der også en anden serie om to vampyrsøstre - nemlig serien Vampyrsøstrene af Franziska Gehm. Den er lidt sjovere og er ikke så forgabet i glamour, tøj og kosmetik som den anmeldte serie.

Det er en letlæst og uhyre underholdende bog, der helt sikkert vil blive godt modtaget af de mange præ-teens, som udgør målgruppen.