Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrens mærke


Beskrivelse


Den unge, smukke pige Zoey bliver udset og mærket som vampyr af en Udsending. Hun skal tage til Nattens Hus, hvor hun skal indlede en uddannelse som vampyr. Det viser sig, at Zoey har særlige evner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Vera Jensen

2008

Bogen henvender sig til teenagere fra 14 år. Den er skevet i et friskt og ungdommeligt sprog med en del gloser hentet fra nutidens ungdomssprog. Replikkerne er rappe og smarte, og handlingen afvikles i et kvikt tempo. Historien er fortalt i første person af hovedpersonen Zoey. Handlingen er som sagt anskuet gennem en piges øjne, og bogen vil også primært interessere piger. Der er mange intriger, magtkampe og venindeproblemer i bogen.

De to forfattere, som er mor og datter har ikke tidligere været oversat til dansk. Bogen er en vampyrfortælling, men den har sin helt egen og specielle vampyrmytologi. Udover at være spændende beskæftiger bogen også med unge menneskers tanker og følelser. Forsideillustrationen er ret flot og minder om en mangategning. Sproget er meget præget af talesprog og ungdomsjargon.

Læsere af denne bog vil måske også være interesseret i Anne Rices vampyrfortællinger, der ganske vist er skrevet for voksne. Lidt yngre læsere vil også få fornøjelse af at læse Havets dæmoner, 2006 og Rædslens tidevand, 2006 i serien Vampiraterne af Justin Somper.

En spændende og anderledes vampyrfortælling fortalt i et letflydende sprog.


Himmelskibet

Nr. 16 (2008)

af

af

Rasmus Wichmann

Nr. 16 (2008)