Bøger / faglitteratur til børn

Vampyrer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 27. nov. 2018

Her er en fagbog om noget overnaturligt, som skræmmer og fascinerer os, selv om det slet ikke findes i virkeligheden. Faglig letlæsning for 8-10-årige.

Bogen fortæller om vampyrer, deres udseende, kendetegn, levevis og hvordan de bekæmpes. Der er desuden en række kapitler om nogle af de mest kendte vampyrer, fx Dracula og hans slot i Transsylvanien og blodgrevinden, Elizabeth, der slog unge piger ihjel for at kunne drikke deres blod. Et afsnit giver gode tip til udklædningen som vampyr og supplerer med en opskrift på fremstilling af falsk blod. Bogen udgives med lix 21 i serien "Jeg læser". På forlagets hjemmeside kan man hente opgaver til serien.

Underholdende fagbog om et fiktivt, overnaturligt væsen. Indledningsvis bliver det slået fast, at vampyrer er "ren fantasi", men herefter formidles alle de "fakta", som vi mener at vide om vampyrer, i overensstemmelse med fagbogsgenren. Teksten er skrevet i mange, korte hovedsætninger - ofte kun en sætning pr. linje - og flere afsnit er sat op i punktform med lister over fx en vampyrs kendetegn eller midler, der bekæmper vampyrer. Det gør teksten mere overskuelig, men giver samtidig teksten et opremsende præg. Store fotos med hugtænder, blod og uhygge slår stemningen an.

VampyrVarulve og vampyrer er med lix 10 en lettere bog om samme emne. I Varulve og vampyrer i serien "De små fagbøger" kan man læse om vampyrer og andre overnaturlige væsnerVampyr er med lix 10 en lettere bog om samme emne. I i serien "De små fagbøger" kan man læse om vampyrer og andre overnaturlige væsner.