Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrvarsel


Beskrivelse


Titti er ikke meget for uhygge og halloween, men da alt tyder på at en ægte vampyr er flyttet ind i hendes opgang, tager hun sine to venner fra klassen med på vampyrjagt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2016

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 19. dec. 2016

Titti er ikke meget for alt det med uhygge og vampyrhistorier. Men da der flytter en ægte vampyr ind i lejligheden nedenunder, beslutter hun at tage på vampyrjagt med sine venner fra klassen. Velegnet til højtlæsning for 6-10 år.

Halloween nærmer sig og alle i klassen elsker vampyrhistorier. Alle undtagen Titti. Hun er sikker på at der er flyttet en vaskeægte vampyr ind i lejligheden nedenunder. Ved hjælp af hvidløg og et sølvkors, forsøger hun at sikre sig så godt hun kan mod vampyren, men hun kan ikke klare det alene. Heldigvis ved Jonas fra klassen en hel masse om vampyrer, og sammen med veninden Irma beslutter de en aften at følger efter vampyren ud på kirkegården. Vil det lykkes dem at stoppe vampyren? Og hvorfor er Tittis mor så træt? Med illustrationer i sort-hvid. Der er forfatterens første bog på dansk.

En vaskeægte vampyrhistorie, hvor uhyggen aldrig tager over. For børn der kan lide vampyrer og gerne vil skræmmes lidt uden at det bliver rigtig uhyggeligt, men hvor fortællingen alligevel emmer af spænding og mystik. Teksten er let at læse højt og sat i nogle fornuftige typer med dejlig korte kapitler. Illustrationerne viser hovedpersonerne og giver historien stemning.

Andre vampyrhistorier kunne være Vampyrjagt!Hårde tider for mr. Vam eller Hårde tider for mr. Vam, der begge har en humoristisk vinkel på genrenAndre vampyrhistorier kunne være Vampyrjagt! eller , der begge har en humoristisk vinkel på genren.