Bøger / faglitteratur til børn

Vand : rejser i vores fortid og fremtid


Beskrivelse


Rejsebeskrivelser fra hele verden som tilsammen beskriver vands betydning gennem historien og fremtidsperspektiverne. Med fokus på klimaændringer, magtkampe om vandleverancerne og nutidige og fremtidige vandprojekter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 1. apr. 2016

En snes rejsebeskrivelser som tilsammen beskriver vands betydning gennem historien og fremtidsperspektiver henvendt til populærvidenskabeligt og samfundsinteresserede.

Bogen har tre dele: Usikkerhed i forbindelse med fx klimaændringerne, magtkampe om vandleverancerne og nutidige og fremtidige vandprojekter af afgørende betydning. Hver del består af en fortælling fra et bestemt land. Bogen kommer verden rundt, fx London, Rom, Venedig, Tibet, Holland, Grønland, Spanien, Lesotho - og Danmark. Den bygger på et omfattende dokumentliste hovedsagelig af naturvidenskabelig og samfundsfaglig karakter. Forfatteren er filosof og historiker og forfatter til en række bøger om emnet samt en BBC-serie.

Bogens fortællinger og rejsebeskrivelser er fortalt levende, man kan næsten se en indre film ud fra teksten. Forfatteren forbinder det lokale med hvad det viser af aspekter om vands betydning for menneskeheden generelt. Sprogligt letforståelig og krydret med interviews og personlige oplevelser af stederne.

Der findes ingen nyere værker som på denne måde beskriver vandets kredsløb og dets betydning for kulturhistorie, samfund og udsigter til fremtiden på et globalt plan.


Politiken

d. 29. apr. 2016

af

af

Mikael Rothstein

d. 29. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 3. juni 2016

af

af

Lone Nørgaard

d. 3. juni 2016


Weekendavisen

d. 24. juni 2016

af

af

Bo Bjørnvig

d. 24. juni 2016