Bøger / faglitteratur til børn

Vand


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2010

af

af

Marianne Andreasen

d. 27. okt. 2010

Titlerne i forlagsserien Faktisk! er målrettet indskolingen og præsenterer den første faglige læsning. Bøgerne kan bruges tværfagligt til emne- og temaarbejde, selvstændig læsning og naturligvis som almen viden.

Introduktionen til emnet fortæller om vands betydning for alt. I de næste 7 afsnit bliver der gået mere i dybden i de forskellige emner: Vand, is og damp, Vandets vej, Vi bruger vand, Regn, For lidt vand, For meget vand og To slags vand. Vandets vej er specielt dygtigt og forståeligt beskrevet, men det er et gennemgående træk ved hele bogen, at forfatteren virkelig er inde i sit emne og formidler det på bedste vis til målgruppen. I afsnittet om Vand, is og damp er der et fantastisk billede af et isbjerg. I det hele taget understøtter de flotte, velvalgte billeder teksten brillant. Farvede ord bliver forklaret på samme side, og bogen slutter med Fakta om vand, litteratur- og webhenvisninger samt stikordsregister. Forlaget har udviklet opgavekoncept og lærervejledning, som kan hentes på internettet.

Serien har de samme kvaliteter som De små fagbøger og minder en del om denne serie. Dog er denne her serie tænkt som den allerførste faglige læsning i skolen.

Også denne bog er flot og meget velskrevet med et fortræffeligt billedmateriale. Teksten er lix 14, som ikke er for begynderlæsere. Bogen bør bestemt findes i både skole- og børnebibliotek.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 8 (2010)

af

af

Knud Loft Rasmussen

Årg. 63, nr. 8 (2010)