Bøger / faglitteratur til børn / billedværker

Vande


Beskrivelse


Undervandsfotografen Lars Hestbæks fotografier af livet i søer, vandløb og havet ledsaget af informative tekster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. juni 2016

Gå på opdagelse i et hav af flotte, skæve og skægge fotografier fra danske søer og have, samtidig med at du fordyber dig i sjove facts og mærkværdig viden, om ting du nok ikke ved, men meget gerne vil vide. Bladre- og hyggelæsningsbog for nysgerrige børn mellem 10 og 119.

Bogen indeholder en masse fotografier filmet med undervandskamera i de danske have og søer, som suppleres med en tekst med faglig viden relateret til billedet. Afslutningsvis rundes bogen af med en række "find fisken"-billeder og en "find tre fejl"-opgave efterfulgt af en præsentation af bogens forfattere og fotografer.

Det er en anderledes fagbog, end fagbøger normalt er. Omdrejningspunktet er illustrationerne, sprogtonen dybt ironisk og meget humoristisk, og den faglige viden er ikke nødvendigvis fag-faglige facts til en biologiopgave, men snarere nyttig viden til en hyggelig eftermiddag med kammeraterne.

Der findes mange bøger om dyr i danske have og søer, men ikke bøger i samme stil som denne. Kan man godt lide bladrebøger med sjov og alternativ viden om dyr, kan titlen Verdens 100 vildeste dyr anbefales.