Bøger / faglitteratur

Vandets stille hvisken : en fortælling om ilt og brint, om os og livet


Beskrivelse


Det klukker, det risler, det flyder, det er vådt og vi kan ikke leve uden: Vand, naturligvis, så enkelt og dog alligevel så komplekst. Læs her en fortælling om vand og lad dig stille føre med strømmen og vandets fortælling. For læsere der vil vide mere om vand, på den stille og rolige måde.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2022

af

af

Lars Ovesen

d. 22. apr. 2022

Det klukker, det risler, det flyder, det er vådt og vi kan ikke leve uden: Vand, naturligvis, så enkelt og dog alligevel så komplekst. Læs her en fortælling om vand og lad dig stille føre med strømmen og vandets fortælling. Forlæsere der vil vide mere om vand, på den stille- og rolige måde.

Bogen indledes med kapitlet: Udspring, hvor forfatteren beretter om sit forhold til vand og hvad der gør det så dragende. Herefter tager bogen fat på fortællingen om vand, hvor den kommer vidt omkring. Læs eksempelvis om vandets indflydelse på, hvor vi gerne vil bo og færdes, om konflikter der knytter sig til våde steder i naturen eller om, at vi alle er havvæsner. Bogen afsluttes med kapitlet "Efterdønninger" samt en litteratur- og noteliste.

Selvom emnet vand er vigtigt, formår denne bog at holde et roligt tempo og en kadance der får pulsen ned. Dette er medvirkende til at skabe en meget indlevende læseoplevelse der, til tider, nærmest bliver helt meditativt. En læseoplevelse der varmt kan anbefales. Og så bliver du, som læser, klogere på vand og alle dets vidunderlige egenskaber.

En bog der er svær at sammenligne med andre på grund af dens tilgang til emnet, men for yderligere litteratur om emnet vand se fx Vandets kulturhistorie i DanmarkVand eller VandEn bog der er svær at sammenligne med andre på grund af dens tilgang til emnet, men for yderligere litteratur om emnet vand se fx ets kulturhistorie i Danmark eller .


Berlingske tidende

d. 21. apr. 2022

af

af

Marie Louise Wedel Bruun

d. 21. apr. 2022


Weekendavisen

d. 8. apr. 2022

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 8. apr. 2022