Bøger / faglitteratur

Vandring i Europa : 22 spændende og uspolerede vandreruter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2016

af

af

Lars Ovesen

d. 29. apr. 2016

Snør vandrestøvlerne og tag med på nogle af europas mange vandreruter. Her præsenteres ruter fra nordkap i nord til Santiagoen i syd. Så der er ikke nogen undskyldning for ikke at komme af sted. For dig der gerne vandre eller dig der mangler inspiration til næste ferie.

I denne bog beskrives 22 forskellige vandreruter fordelt over hele Europa. Den enkelte rute er beskrevet med et kort tekststykke, et mindre kort samt en faktaboks der indeholder data som sværhedsgrad, bedste årstid eller højdemeter. Sidst i bogen er der en række kapitler der behandler emner som udstyr, planlægning, tips & tricks m.v. Selve bogen er udgivet i softbackkvalitet og indeholder en del fotos.

En bog der på forholdsvis kort plads beskriver mange ruter, men som stadigvæk har de vigtigste data med. Beskrivelserne af ruterne er kortfattet men når alligevel langt omkring og sproget der benyttes er ukompliceret og letlæst. En bog der er glimrende til at træffe en overordnet beslutning udfra, for så derefter at gå i dybden. De afsluttende kapitler beskriver rigtig mange aspekter af vandringen og kan derfor også fungere som en begynderguide.

Umiddelbart har jeg ikke fundet en lignende "best of" der dækker så stort et område, så for yderligere og mere lokalt se fx Camino-vandring for begyndere eller serien "Den danske klosterrute".