Bøger / faglitteratur

Vanens magt : hvorfor gør vi, som vi gør, og hvordan ændrer vi det?


Beskrivelse


Om vaner og om den seneste forskning i emnet: Hvordan vaner skabes, og hvordan de lagres i hjernen. Ud fra en lang række konkrete eksempler forklares hvorfor det er afgørende at forstå vanernes opståen, funktion og betydning hvis man ønsker at forandre egen eller andres adfærd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 20. nov. 2014

En bog henvendt til dem der interesserer sig for at forstå vanens magt, og hvorfor det er så svært at ændre sig. Forfatteren anskuer vanerne ud fra forskellig forskning.

Bogen er inddelt i 3 større afsnit. 1. del handler om vores individuelle vaner. Der fokuseres primært på hvordan vaner opstår i personers liv, og undersøger den bagvedliggende neurologi. 2. del handler om succesfulde organisationers vaner. Han beskriver bl.a. hvordan Starbucks blev en succes. 3. del handler om samfundsvaner, som bl.a. handler om etiske dilemmaer. Det er den første udgivelse af den amerikanske forfatter, solgt til udgivelse i 36 lande.

Det er en interessant bog, som kommer godt i dybden omkring vores forskellige vaner. Der er mange forskellige historier, som fint illustrerer, at vi er vanedyr, og det kan være svært at få bugt med vanerne, men også at det kan lykkes at ændre dem. Det gode er koblingen til de mange forskellige forskningsresultater, beskrivelsen af hvad man kan gøre som privatperson, samt hvordan virksomheder får succes ved at ændre sig. Vigtigheden af tydelig kommunikation betones, og et fokus på at få fjernet de mange uskrevne regler og normer, hvis vaner skal ændres.

7 gode vanerBryd vanen og nå dine målSucces på alle bundlinjer er en gammel klassiker. Umiddelbart finder jeg ikke andre titler, der samlet anskuer vanerne i disse 3 tilgange, men der er fx Bryd vanen og nå dine mål og Succes på alle bundlinjer7 gode vaner er en gammel klassiker. Umiddelbart finder jeg ikke andre titler, der samlet anskuer vanerne i disse 3 tilgange, men der er fx og Succes på alle bundlinjer7 gode vaner er en gammel klassiker. Umiddelbart finder jeg ikke andre titler, der samlet anskuer vanerne i disse 3 tilgange, men der er fx Bryd vanen og nå dine mål og .