Bøger / faglitteratur til børn

Vaner - årsag til dine succeser og fiaskoer


Beskrivelse


Gode råd til hvordan man kan bryde dårlige vaner og værdier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 27. okt. 2009

Til unge, der har problemer med selvværd, stoffer, kriminalitet, sociale relationer m.v. Bogen kan hjælpe med at bryde med dårlige værdier og vaner, der forårsager problemerne. Der er ikke taget hensyn til målgruppens evt. læseproblemer eller bogfremmedhed i tekst eller layout. En anden og mere oplagt målgruppe er voksne, der arbejder med problem-unge.

Foratteren er pædagog, konsulent, ungerådgiver m.m. og er angiveligt en succesfuld stand up-inspireret foredragsholder. Det fornemmes i bogen, der er skrevet i en direkte, pågående stil, som tvinger læseren til at tage stilling og konfrontere egne holdninger, værdier og fejl. Tonen er ind imellem vældig moralsk eller småsexistisk drengerøvsfrisk. Man kan have sine tvivl om en kriminel, misbrugende ung vil låne denne arbejdsbog, reelt er støttepersonerne nok mere i målgruppen. Teksten tager ingen hensyn til evt. læseproblemer, er sat med normal skrifttype, ingen ill., og brydes kun af fede overskrifter samt skemaer til udfyldelse.

Denne bog ligger i forlængelse af forfatterens Get a life, også med titlen Få dig et liv, 2001. Der findes desuden en del andre bøger om adfærd, selvværd m.v. om/for unge.

Arbejdsbog i lidt pågående stil, som vi kender det fra stand-up genren. Henvender sig mest til unge (primært af hankøn) med behov for at forbedre selvværd og opførsel. Bogen egner sig reelt mest for fag- og støttepersoner, der kan formidle budskab og metoder, da næppe mange unge med problemadfærd af sig selv vil efterspørge bogen.