Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vanja og Ville


Beskrivelse


Vanja kan godt lide den nye dreng i klassen, men da han trues af skolens bølle, forsøger hun at hjælpe ham og det går rigtigt galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 22. nov. 2013

Kan anbefales til de læsesvage unge, der ønsker en historie med venskab og spirende kærlighed mellem kønnene. Kan læses fra ca. 12 år og opefter.

Forfatteren har lavet mange bøger for unge. Dette er en af de mere let-læste. Bogen handler om den egenrådige Vanja, der ofte har problemer med skolens bølle, Tobbe. En dag begynder der en ny dreng i hendes klasse og de opdager hurtigt, de har mange ting til fælles. Men den nye dreng, Ville, kommer også op at skændes med bøllen Tobbe og hans ven Carl, og da Vanja prøver at hjælpe sin nye ven, går det meget, meget galt. Det er en letlæst, men alligevel tankevækende bog om venskab og mobning i et ganske almindeligt skolemiljø (Den svenske ramme er ikke så tydelig, at den påvirker handlingen). Bogen er sat med en god stor og læsevenlig type, forsiden er en smule mørk, og kunne godt kræve formidling, men bagsideteksten er spændende og formidler indholdet godt.

Vi har en del titler med mobning i centrum, denne skiller sig kun lidt ud fra mængden ved at have en positiv vinkel på venskabet mellem hovedpersonerne.

En udmærket, let ungdomsbog om venskab og mobning.