Bøger / skønlitteratur / roman

Varsleren


Beskrivelse


Krimi fra Norge, hvor Konrad Sejer jagter en ung mand, der ikke skader sine ofre fysisk, men terroriserer dem psykisk.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2010

af

af

Per Månson

d. 2. sep. 2010

For krimilæsere, der finder spændingen i de psykologiske mekanismer mere end i action. Fossum har heldigvis allerede et stort publikum.

Den norske krimiforfatter er nu nået til tiende bind med kriminalkommissær Konrad Sejer i hovedrollen, så selvom Fossum er kvinde, er der absolut ikke tale om en femi-krimi. En ung mand, der føler sig overset, udtænker udspekulerede måder at skræmme andre mennesker på, og det lykkes faktisk for ham stort set at ødelægge dele af ofrenes liv. Han udfordrer også direkte Konrad Sejer, der langsomt får ham kredset ind. Det er en stille roman, men Fossum forstår mesterligt at formidle ofrenes frygt. Sproget er glimrende og trods mangel på virkelig dramatisk handling langt henne i bogen er man godt underholdt og fanget ind af den spændende historie.

Fossum er en atypisk skandinavisk krimiforfatter, der skriver mere i den klassiske engelske tradition, men også med rette er blevet sammenlignet med bl.a. Kerstin Ekman.

En stille og rolig, men gysende spændende krimi om frygt.


litteratursiden.dk

d. 27. sep. 2010

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 27. sep. 2010

Dreng på afveje river op i velfungerende menneskers tilværelse med grusomme konsekvenser for alle. Den ene ildevarslende hændelse efter den anden gør beboerne i en lille norsk bygd utrygge. På overfla...


Politiken

d. 14. sep. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. sep. 2010


Politiken

d. 18. juni 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. juni 2011


Weekendavisen

d. 15. okt. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 15. okt. 2010


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 4. nov. 2010