Bøger / skønlitteratur / roman

Varslet


Beskrivelse


Psykologen Gabrielle Fox sidder i kørestol efter en traumatiserende ulykke, og på sit nye job på en lukket ungdomspsykiatrisk afdeling møder hun den 16-årige Bethany Krall. Bethany er stærkt karakterafvigende og desuden i stand til præcist at forudsige forskellige naturkatastrofer. Nu varsler hun en altødelæggende miljøkatastrofe, og kun Gabrielle og hendes kæreste tror hende. Kan katastrofen afværges?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 30. sep. 2010

Fascinerende og velskrevet roman, som på en gang er en apokalyptisk dystopi, en psykologisk thriller og en kærlighedsroman. Flot forside.

Vi befinder os i England i en meget nær fremtid, hvor psykologen Gabrielle Fox efter en traumatiserende bilulykke nu sidder i kørestol og arbejder på en lukket ungdomspsykiatrisk afdeling. Her møder hun den 16-årige Bethany Krall, som ikke alene er stærkt karakterafvigende, men som også er i stand til præcist at forudsige forskellige naturkatastrofer, ligesom hun kan fornemme sine omgivelsers psykiske habitus. Gabrielle både fascineres og frastødes af Bethany, og sammen med sin nye kæreste, fysikeren Frazer Melville, forsøger hun med uortodokse midler at afværge den katastrofale miljøulykke, som Bethany varsler. I et hæsblæsende kapløb kæmper den lamme Gabrielle og Frazer med tiden, læger, politi, religiøs fanatisme og Bethany selv, og som læser sidder man som på nåle - hvor galt vil det gå? Anden oversatte og velskrevne roman af engelsk-danske Liz Jensen, som også kendes for Louis Drax' niende liv, 2005.

Oplagte sammenligninger ligger ikke lige for. Hvad dystopier og miljøkatastrofer angår, så muligvis Cormac McCarthys Vejen, 2008, Margaret Atwoods Oryx og Crake, 2003 eller den endnu ikke oversatte Solar, 2010 af Ian McEwan.

En fremragende roman, der både kan læses som en spændende psykologisk thriller med en truende miljøkatastrofe og undergangsstemning og som en apokalyptisk dystopi med en anderledes kærlighedshistorie.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2010

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 25. okt. 2010

Usædvanligt forlags-stunt: pengene retur, hvis du ikke bryder dig om bogen! Men det gør du! Forestil dig en ubærlig varm engelsk sommer i en sandsynlig fremtid, hvor den globale varme er eskaleret. Læ...


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 12. nov. 2010


Politiken

d. 9. okt. 2010

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 9. okt. 2010


Weekendavisen

d. 5. nov. 2010

af

af

Leonora Christina Skov

d. 5. nov. 2010