Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Varulv


Beskrivelse


Nicole er med sin bror på vej til lufthavnen, da de kører galt i en snestorm. Broren går efter hjælp, men kommer ikke tilbage, og pludselig hører Nicole et uhyggeligt ulvehyl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2013

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 8. nov. 2013

Letlæst gyser for gyserfans fra ca. 9/10 år.

Dette nye bind i Mareridt-serien er skrevet af Peter Snejbjerg, som vi tidligere har mødt i action-SF-serien Exo, 2012, men som vi især kender som illustrator og tegner af tegneserier. Det sidste fornægter sig ikke i de spændingsfyldte illustrationer til denne gyser. 13-årige Nicole skal hjem fra en bueskydningsturnering i Frankrig og bliver kørt til lufthavnen af sin ældre bror. De kører galt i en snestorm, og broren går efter hjælp. Da han ikke kommer tilbage, går Nicole selv ud i snestormen, hvor hun bliver jagtet af en uhyggelig (var)ulv, som vi længe aner og til slut forstår er hendes bror. I en drabelig kamp lykkes det Nicole at dræbe varulven med en sølvpil, men hun er selv blevet såret, og varulven bor nu i hende! Den spændende tekst er delt op i korte tekstafsnit på sorte sider med hvid skrift, som er varulvens tanker - først inde i et menneske, siden da den er sluppet ud - mens bogens hvide sider rummer Nicoles tanker. Dette skifte skaber en god spænding, som underbygges af de tegneserieagtige s/h stregtegninger. Teksten er velskrevet og relativt let at læse.

Denne bog kan som de øvrige bøger i Mareridt-serien bedst sammenlignes med bøgerne i serien Koldt blod.

En vellykket letlæst gyser for de 9-12-årige. Med en pige som hovedperson vil bogen også appellere til pigerne. Bogens uhyggelige forside og illustrationer og den spændende handling vil helt sikkert tiltrække målgruppen af gyserfans.