Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Varulvedrengen


Beskrivelse


Hvad sker der, hvis man bliver bidt af en varulv? Man bliver selv til en varulv ligesom Ulf. Det hjælper ikke, at hans bror siger, at det var ham, der bed ham. Hvordan skal Ulf kunne lade være med at æde sin familie, når det bliver fuldmåne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2012

af

af

Pia Petersen

d. 10. maj 2012

Bogen kan både bruges som billedbog og som højtlæsningsbog for de 5-9-årige. Er i samme serie som forfatterens Mirakeldrengen og Kyssedrengen.

Forfatter og illustrator har også arbejdet sammen om de to tidligere bøger i serien. Her er lille Ulf stadig ikke helt stor nok til at lege med storebror Janne og hans venner. Janne får narret Ulf til at tro, at han er blevet bidt af en varulv og hvad skal Ulf nu gøre, hvis han selv bliver til en "varulf" og spiser hele familien, mens de sover. Efter en nat hvor Ulf spiser sig mæt i brorens røde vingummier og pølser med ketchup og drikker blodappelsinjuice til, vågner han og finder ud af at det først er kommende nat der er fuldmåne. Åh nej - han søger hjælp hos farens søde klinikdame, der fortæller at han kan blive kureret fra at være varulv ved at spise sardiner og kiks og så bliver han så glad, så glad. Sproget er flydende med en humoristisk tone, men så man alligevel fornemmer, hvor stort et problem det er for en lille dreng at være en varulv.

Serien om lille Ulf minder om serien om Vitello og om bøgerne med Alfons Åberg.

Endnu en sød og fin historie om lille Ulf til både drenge og piger. Der er stor respekt fra forfatteren for barnets/hovedpersonens egen oplevelse af situationen.