Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Varulven kommer!


Beskrivelse


En kats forsvinden og en seng fuld af lopper får drengene Mylle og Viggo på sporet af en varulv. Heldigvis har de deres ven Professor Z til at hjælpe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 29. maj 2012

Drengene Mylle og Viggo og den skøre Doktor Z fortsætter løjerne i 3. del af serien Doktor Z. Forsiden ligner de øvrige, og målgruppen er drenge fra 9-10 år, som er klar til noget, der minder om en rigtig bog.

En kat, der forsvinder og en mystisk loppemarkedsseng fuld af rigtige lopper udløser det nye mysterium hos de to vakse og foretagsomme drenge med den nyttige ven; den distræte professor Doktor Z. Det foregår i munter, crazy og uhøjtidelig stil i bedste drengebogstradition i en mindre provinsby, hvor drengene bor og lever helt almindeligt, når de altså ikke opklarer mærkelige tildragelser. Her viser mysteriet sig at være en varulv, der er på spil, men heldigvis kan der laves en modgift, hvis altså drengene kan klare at skaffe nogle helt særlige lopper. Det kan de, og læseren og de selv får sig en overraskelse, da varulven bliver normal igen. Teksten er sat med store, overkommelige typer og brydes af friske illustrationer og uden at være decideret letlæsning er bogen lige til at gå til.

Bogen ligger meget på niveau med Martin Widmarks bøger om Sofie Vaks og LasseMajas detektivburau, og det vil sige: stor sats, mange illustrationer i børn-klarer-ærterne genren.

Hurtigt slugt underholdning for drenge, der ønsker sig en bog, hvor handlingen starter med det samme og bare kører der ud af.


Weekendavisen

d. 29. juni 2012

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 29. juni 2012