Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Varulvens år


Beskrivelse


Ved fuldmåne overfalder og dræber en varulv hver måned en tilfældig person, og da det går op for folk, at en varulv er på spil, begynder der at ske endnu mere. Gys når du læser bogen, og bliv bidt af den!

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2003

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. sep. 2003

En varulv hærger med drab ved fuldmåne i en landsby i Maine, USA. Hver måned overfalder og dræber den på grusom vis en tilfældig person, og efterhånden som mønstret viser sig, bliver befolkningen rædselsslagne. Er Stephen King virkelig for børn? Dette er vist den første af hans bøger, der er målrettet mod børn og unge fra 12 år, og den vil helt klart fænge i målgruppen, men voksne vil også kunne læse den. Efter beskrivelserne af de første måneders ret ens mord, begynder der at ske meget andet, og historien tager overraskende drejninger flere gange i løbet af det år, bogen dækker. Undervejs sker der mange bestialske mord og overfald begået af den lokale person, der ved fuldmåne forvandler sig til varulv, som den slags jo gør. Efter det år slutter både bogen og befolkningens mareridt, for hele sagen klares af -. Nej, læs den hellere selv. Det vil kunne gøres ret hurtigt, for kapitlerne er korte og bringes på halvdelen af bogens sider, mens resten af siderne er blanke sider, overskrifter eller opslag med tegninger af Berni Wrightson, hvis mørke stil er kendt mange steder fra, og som her bidrager fint til uhyggestemningen. Bogens forside og bagsidetekst vil lokke gyserlæsere til, og de vil blive bidt af denne bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 2018

Når det bliver fuldmåne forvandler den ellers fredelige pastor Lester Lowe sig til et frådende blodtørstigt uhyre - i skikkelse af en varulv - som gennem 12 måneder spreder rædsel, død ogulykke i den amerikanske flække, Tarker's Mills, i Maine. I tolv korte episoder og kapitler - een for hver måned - får forfatteren, Stephen King, hårene til at rejse sig på lektørens hoved mere endeen gang. Snart skaber han med sin pen en rolig, næsten gemytlig atmosfære på den lokale barbersalon med den provinsielle landbetjent i fokus - for i næste øjeblik at gøre denne til det skrigendeoffer for uhyret - flænset i sin egen patruljevogn. Med en mesterlig sans for detaljen får King læseren i den grad til at identificere sig med offeret, så man så at sige sidder i lænestolen ogtager sig beskyttende til struben. Fremragende illustrationer af Berni Wrightson, som i disse har formået at understrege det modsætningsfyldte i Kings historie - snart det fredfyldte og i næsteøjeblik infernoet.Selvlæsning på 9.-10. klassetrin - men jeg ville ikke snyde mig selv for oplevelsen ved at læse den op.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgit Sloth Petersen

d. 18. dec. 2018

Gyserroman, der i et kalenderår fortæller om en varulvs overgreb hver fuldmåne i en lille amerikansk by, indtil varulven bliver tilintetgjort. Bogen har 12 kapitler, et for hver måned, og deindledes alle med en dobbeltsidet sort / hvid illustration, der er et meget udtryksfuldt landskabsbillede. Endvidere har hvert kapitel en helsides farvetegning, der har direkte relation tilhandlingen. Tegningerne er uhyggelige, men rummer ingen dybde. Kapitlerne er i starten på to sider tekst og vokser fra »juli« til 6-10 sider. Hvert kapitel afsluttes med en lille tegning af endetalje fra handlingen. Bogen er trykt på lækkert glittet papir og minder med de mange illustrationer om en tegneserie. Teksten passer til de korte kapitler, idet situationen hurtigt indkredses ogselve varulvoverfaldet mere antydes end beskrives. Trods den knappe tekst formår forfatteren at give liv til personerne. Det er dog udelukkende spænding, som teksten formidler. Stephen Kingstidligere bøger er meget populæreblandt unge mænd fra ca. 14 år. Denne bog kan læses af de lidt yngre, men den korte skriveform stilller krav til læserens abstraktionsevne. Der vil være læserebåde i ungdomsafdeling og voksenudlån.


Land & folk

d. 2. mar. 1989

af

af

Carsten Skov

d. 2. mar. 1989


Politiken

d. 26. nov. 1988

af

af

Harald Mogensen

d. 26. nov. 1988