Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vatdyr og kuglelyn


Beskrivelse


Karl kan blive meget, meget sur. I svømmehallen bliver han så sur, at han låser sig inde på toilettet og han nægter at komme ud igen - nogensinde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 15. aug. 2018

Karl opfører sig ikke særlig pænt på svømmeholdet, og til sidst får svømmelæreren nok. Og så bliver Karl sur - meget sur. Historie for jer mellem 7 og 9 år og nogenlunde sikre læsere.

I serien "Læs løs" om Karl og Klara får vi her fortællingen om Karl, der bliver så sur på svømmelæreren, at han låser sig selv inde på toilettet. Ingen kan få Karl til at lukke op igen - hverken læreren, livredderen eller Karls ven, Otto. Så må Klara træde til - og hun må bruge stærke midler, for at få Karl ud igen.

Det her er ikke en helt almindelig hverdags-historie. Der er lidt skrappere og farligere ting på spil, for hovedpersonen Karl er ikke bare almindelig sur. Han er rasende - også selvom han faktisk selv har været skyld i det hele. Karl har det ikke så let med de voksne, og han har det vist heller ikke helt godt med sig selv. Det er spændende at læse - og der er også meget i den lille historie at snakke om. Dina Gellerts tegninger er fine, de både støtter forståelsen og stemningen, og forklarer teksten.

Læs også de øvrige bøger i serien om Karl og Klara: Dyk så, Karl!Hajer og havfruer og Hajer og havfruer. Ellers kan blandingen af alvor og humor minde lidt om stemningen i Katrine Marie Guldagers bøger om Frøken Ignora og Peter PrikLæs også de øvrige bøger i serien om Karl og Klara: Dyk så, Karl! og . Ellers kan blandingen af alvor og humor minde lidt om stemningen i Katrine Marie Guldagers bøger om Frøken Ignora og Peter Prik.