Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vax er en helt


Beskrivelse


Li og Ida er alene hjemme. De hører en lyd. En tyv er ved at stjæle bilen. Vax farer ud og bider tyven, så han flygter. Vax bliver en helt og kommer i TV.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 10. juni 2014

Bøgerne henvender sig i indhold og sværhedsgrad til de helt små begynderlæsere; de børn, der allerede kan læse i børnehaveklassen. Også børn på de næste klassetrin vil have fornøjelse af bøgerne.

Der er tidligere i samme serie, De små stribede, det letteste niveau med zebraen, udgivet et par bøger med samme forfattere og illustrator. På første og sidste opslag præsenteres personerne. I Vax er en helt er Ida og Li alene hjemme. Pludselig hører de en lyd, og Idas hund Vax begynder at gø. Der er en tyv, der vil stjæle bilen. Men Vax løber ud og bider tyven bagi, så han flygter. Vax kommer i "Dus med dyr" i tv. I Ild i et træ leger Noa og Ali i deres hemmelige hule i træet. Pludselig bliver det uvejr, og et lyn slår ned i nabotræet, som brænder. Mor og brandbilerne kommer. Ilden bliver slukket, og nu er hulen ikke hemmelig mere. Illustrationerne understreger fint handlingen og stemningen i handlingen. Teksten er meget let (lix 3), og siderne er domineret af illustrationerne.

Der findes mange letlæsningsbøger om hunde og børn, fx bøgerne om Bobo og om Bella. Ild og brand er også et emne i litteraturen for målgruppen, fx i Fra Aske til ild. Den er dog lidt sværere tilgængelig.

Læserne kender personerne og hunden Vax fra de tidligere udkomne bøger Vax er væk og fra En god ven, og de vil helt sikkert synes godt om at møde dem igen i disse to nye og selvstændige fortsættelser.