Bøger / faglitteratur

Ve og velfærd : læger, sundhed og samfund gennem 200 år


Beskrivelse


Skildring af det moderne danske sundhedsvæsens opståen og udvikling gennem de sidste 200 år med fokus på lægevidenskabens betydning for udformningen af den danske velfærdsstat. Med inddragelse af medicinhistorie, lægestandens historie, videnskabshistorie, idéhistorie samt politisk og økonomisk historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. okt. 2017

Bredt funderet beretning om lægevidenskabens og det danske sundhedsvæsens udvikling gennem de sidste 200 år frem til 2017. Til alle interesserede i samfundsudvikling, samt til opgaver fra gymnasialt niveau.

Kronologisk fremadskridende skildring af det moderne danske sundhedsvæsens opståen og udvikling set gennem et lægeperspektiv. Bogen inddrager løbende medicinhistorie, lægestandens historie, videnskabshistorie, idéhistorie, politisk og økonomisk historie. Litteraturliste, kilder, noter og register. Forfattere er hhv. professor og leder af Center for Virksomhedshistorie og journalist ved Ugeskrift for læger.

Særdeles velresearchet, velskrevet og underholdende bog med spændende billedmateriale. Den har bred appel til alment historisk interesserede i samfundsudvikling og opgaveskrivere om velfærdsudvikling og lægevidenskabens fremskridt.

I forhold til 1. udgave af Ve og velfærdDødens teaterVelfærdens pris fra 2007 er denne 2. udgave udvidet med 3 kapitler om perioden 2007-2017. Derudover er bøgerne i al væsentligt identiske. Denne nye udgave er solidt indbundet. Klaus Larsen er forfatter til medicinhistoriske bøger, bl.a. Dødens teater om lægekunsten i Danmark 1640-1840. Kurt Jacobsen har udgivet bl.a. Velfærdens pris om arbejdsmiljø og -medicin i Danmark gennem 150 årI forhold til 1. udgave af Ve og velfærd fra 2007 er denne 2. udgave udvidet med 3 kapitler om perioden 2007-2017. Derudover er bøgerne i al væsentligt identiske. Denne nye udgave er solidt indbundet. Klaus Larsen er forfatter til medicinhistoriske bøger, bl.a. om lægekunsten i Danmark 1640-1840. Kurt Jacobsen har udgivet bl.a. Velfærdens pris om arbejdsmiljø og -medicin i Danmark gennem 150 årI forhold til 1. udgave af Ve og velfærd fra 2007 er denne 2. udgave udvidet med 3 kapitler om perioden 2007-2017. Derudover er bøgerne i al væsentligt identiske. Denne nye udgave er solidt indbundet. Klaus Larsen er forfatter til medicinhistoriske bøger, bl.a. Dødens teater om lægekunsten i Danmark 1640-1840. Kurt Jacobsen har udgivet bl.a. om arbejdsmiljø og -medicin i Danmark gennem 150 år.